Google Ads, kampanyalarınızı oluştururken reklam performansınızı maksimum seviyede tutmak için sizden bir teklif stratejisi seçmenizi ister. Google Ads’in oluşturmuş olduğu bu teklif stratejileri belirleyeceğiniz “gösterim”, “tıklama” veya “dönüşüm” hedeflerine göre optimize edilmiştir. Dolayısıyla bu 3 hedeften hangisine odaklanmak istiyorsanız ona göre bir strateji seçmelisiniz.
Teklif Stratejisi Seçiminiz kampanya amacına uygun şekilde olmalıdır. Çünkü seçeceğiniz teklif stratejisi kampanya performansını hem yükseltebilmekte hem de düşürebilmektedir. Dikkatli olmakta fayda var.
Google Ads Teklif Stratejileri Nereden Ayarlanır?
Google Ads panelinizden kampanya ayarları kısmına giderseniz Teklif Verme başlığı altında görebilirsiniz.
Google Ads Teklif Stratejileri Nelerdir?
Teklif stratejileri 2 ana başlık altında toplanmıştır.
- Manuel Teklif Stratejileri
- Manuel TBM
- Otomatik Teklif Stratejileri
- Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma
- Dönüşüm Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma
- Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkar
- Hedef Gösterim Payı
Manuel TBM (Maksimum Tıklama Başına Maliyet)
Manuel TBM teklif stratejisi reklamlarınız da kullanacağınız anahtar kelimelerin tıklama başına maliyetlerini manuel olarak belirlemenize olanak sağlar. Manuel TBM yöntemi ile bir tıklamanın maksimum maliyetini kendiniz belirlersiniz. Tıklama başına maliyeti neye göre belirleyeceğim dediğinizi duyar gibiyim. İşte tam da bu nokta da Google’ın “Araçlar ve Ayarlar” başlığı altında bulunan “Planlama” başlığı altındaki “Anahtar Kelime Planlayıcı” aracını kullanarak kelimelerin tıklama başına maliyetleri konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Örneğin; Bir kullanıcının reklamınıza tıklayarak web sitenize girmesinin “1 TL” gibi bir değeri olduğunu düşünüyorsanız o halde Manuel TBM’nizi “1 TL” olarak belirlemelisiniz.
Geliştirilmiş TBM Teklifi: Google Ads Hesabınızda daha önce dönüşümleri izlemeyi kurduysanız bu seçeneği aktif etmeniz istenebilir. Geliştirilmiş tıklama başına maliyet (GTBM), verdiğiniz manuel tekliflerden daha fazla dönüşüm elde etmenizi sağlayabilir. GTBM, dönüşümle sonuçlanma olasılığı daha yüksek olan tıklamalar için maks. TBM tekliflerinizi yükseltirken dönüşüm sağlama olasılığı daha düşük olanlar için maks. TBM teklifinizi düşürür. Bu özellik, dönüşümleri artırmanıza ve bütçenizden daha iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.
Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma
Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkar teklif stratejisi ile bütçeniz dahilinde olabildiğince çok sayıda tıklama almanıza yardımcı olmak için teklifleri otomatik belirler.
Bu teklif stratejisinde isterseniz “maksimum tıklama başına maliyet” için bir sınır belirleyebilirsiniz. Aktif etmek için “Maksimum tıklama başına maliyet teklifi için bir sınır belirleyin” seçeneğini işaretledikten sonra “tbm” girebilirsiniz. Maksimum TBM teklifi sınırı, Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma teklif stratejisini daha iyi kontrol edebilmek isteyen kullanıcılar için gelişmiş bir seçenektir. Teklif sınırı, her tıklama için ödeyeceğiniz maksimum tutarı kontrol etmenizi sağlar.
Not: Eğer kampanyalarınızda dönüşümleri ölçümlemek istiyorsanız bu teklif stratejisi kampanyalarınızın performansı için sağlıklı sonuçlar vermeyebilir. Dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkarma stratejisini kullanmanız bu bağlamda daha iyi olacaktır.
Dönüşüm Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma
Dönüşüm Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma teklif stratejisi ile belirlediğiniz bütçe dahilinde en fazla dönüşümü almanıza yardımcı olmak için tekliflerinizi otomatik olarak ayarlar. Google Ads bu stratejide tıklamalar yerine tamamen dönüşümleri arttırmaya odaklanacaktır. Bu stratejiyi kullanabilmek için dönüşümleri kurmuş olmanız gerekmektedir.
Hedef İşlem Başına Maliyet: Hedef EBM adındanda anlaşılacağı üzere belirlemiş olduğunuz bir hedeftir. Tamamen sizin belirlediğiniz işlem başına maliyet (EBM) hedefini aşmadan olabildiğince fazla sayıda dönüşüm elde etmenize yardımcı olmak için teklifleri ayarlar. Google Ads daha önce topladığı veriler dahilinde Hedef EBM tutarına göre makine öğreniminden de faydalanarak maksimum seviyede dönüşüme ulaşmanız için çalışır. Örneğin; 30 TL’lik bir Hedef EBM belirlediyseniz bu tutar civarında dönüşümler sağlamaya çalışır.
Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkar
Bu strateji “dönüşüm sayısından” farklı olarak tamamen “dönüşümün değerine” odaklanmaktadır. Belirttiğiniz bütçeyi aşmadan toplam dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarma ayarı yapar. Google Ads bu teklif stratejisinde, teklifleri otomatik olarak optimize etmek ve belirlemek için gelişmiş makine öğreniminden yararlanılır. Dönüşüm değeri daha yüksek olan açık artırmalar için, daha düşük dönüşüm değerine sahip açık artırmalardan daha yüksek teklif verebilir.
Not: Bu teklif stratejisi yalnızca Arama Ağı ve Akıllı Alışveriş kampanyalarında kullanılabilir.
Hedef Gösterim Payı
Hedef Gösterim Payı, Google reklamlarının gösterildiği alanları seçmenize ve bu alanlarda reklamınızın gösterilmesine sağlayan otomatikleştirilmiş bir teklif stratejisidir.
“Hedef Gösterim Payı” stratejisi size reklamlarınızı gösterebileceğiniz 3 farklı alan sunar, bunlar;
– Sonuç sayfalarında herhangi bir yer
Arama sonuçları sayfalarında herhangi bir yer
– Sonuç sayfasının üst kısmı
Arama sonuçlarının ilk sayfasının üst kısmındaki reklamlar arasında
-Sonuçlar sayfasının en üst kısmı
Arama sonuçlarının ilk sayfasının en üstündeki ilk konum
“Hedeflenecek Gösterim Payı Yüzdesi”ni belirleyerek diğer kullanıcılar anahtar kelimelerinizi aradığında reklamlarınızın seçtiğiniz arama sayfası alanında ne sıklıkta görüntülenmesini istediğinizi belirtirsiniz. Bu stratejide de Maksimum TBM sınırı belirleyebilirsiniz.
Bu yazımda sizlere Anahtar Kelime Planlayıcı aracını tanıttım. Umarım faydalı olmuştur. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.
Kafanıza takılan herhangi bir konu olursa daima benimle iletişime geçebilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarımda dijital pazarlama ile ilgili güncel bilgi paylaşımlarında bulunuyorum. Beni sosyal medya hesaplarımdan takip etmek isterseniz linkleri aşağıya bırakıyorum.
Kendinize çok iyi bakın, bir sonraki yazıda görüşmek üzere..
https://www.instagram.com/aliyanarofficial
0 Comments